Burpee-challenge

Burpee-challenge (P) (P tarkoittaa, että tämä haaste on perheen isän P:n haaste) 

Laji: Crossfit
Liike: Burpee-hypyt

Olen viime aikoina tutustunut lähinnä internetin kautta lajiin nimeltä Crossfit. Laji mielenkiintoinen, mutta erittäin haastava ja vaativa. Crossfit on todella monipuolinen laji, jossa kilpailijoilta vaaditaan voimaa, kestävyyttä, hapenottokykyä ja tekniikkaa. Crossfitissa ratkotaan maailman parhaat vuotuisissa Reebok Crossfit open games -kisoissa. 

Burpee-hypyt
Vuoden 2012 Crossfit open games -kisoissa karsintojen avauslaji oli burpee. Kilpailijoiden tuli tehdä 7 minuutin aikan niin monta burpee-hyppyä kuin mahdollista. Burpee-hypyissä lähtöasentona on seisoma-asento. Siitä mennään maahan punnerrusasentoon niin, että rinta ja lantio osuvat maahan. Punnerrusasennosta noustaan hyppyyn niin, että molemmat kädet nousee 15 cm sen yläpuolelle, mitä käsien kärjet ovat seisoma-asennossa. 

Tässä linkissä esittelyssä crossfit open games 2012 -kisojen avauslaji (+muut lajit) burpee hypyt:

Tässä ruotsalainen tyyppi kiskaisee kovan tuloksen. 122 burpee-hyppyä 7 minuutissa:

Burpee-haaste
Halusin koittaa, että missä omat rajani liikkuvat kyseisen liikkeen kohdalla. Aloitan aika alkutekijöistä. Liike rasittaa kovasti jalkoja, etenkin etureisilihaksia. Itse en ole polvivamman vuoksi treenannut reisilihaksia vuoden 2006 jälkeen. Liikkeessä vaaditaan myös hapenottokykyä ja kestävyyttä. Hapenottokykyni ei ole joutunut kunnon koetukselle sitten 2012 keväisten hiihtolenkkien. Entisenä jalkapalloilijana kuitenkin uskon, että edellytykset on päästä kohtuulliseen tulokseen.

Tavoite:
*pystyä tekemään 13 kierrosta burpee-treeniä vuoden 2013 loppuun mennessä.
(burpee treeni= 12 burpee-hyppyä minuutissa niin monta minuuttia putkeen kuin jaksaa)
*110 burpee-hyppyä 7 minuuttiin vuoden 2013 loppuun mennessä.

En aio koittaa ensimmäisiin kuukausiin tuota 7 minuutin haastetta ollenkaan. Kokeilen sitten ensimmäisen kerran, kun on hieman enemmän treenikertoja alla.

Burpee-challenge tavoiteseuranta:
15.11.2012. Burpee-treeni 8 kierrosta. Hyppyjä yhteensä 96. Aika 7m 40s. Elämäni ensimmäinen koitos burpee-hyppyjä. Treenin jälkeen julmettua puuskuttamista ja huonoa oloa monta minuuttia. Etureidet aivan jumissa. Olin varma, että ne kramppaavat treenin jälkeen. :)

20.11.2012 Burpee-treeni 9 kierrosta. Hyppyjä yhteensä 108. Aika 8m 40s. Reidet aivan loppu. Viimeiset hypyt eivät meinanneet nousta millään.

27.11.2012 Burpee-treeni vajaa 7 kierrosta. Väärä ajoitus treenille. Henkinen vire oli väärä. Reisissä ja ojentajissa oli lisäksi hieman rasitusta punttitreenistä. Luovutin. Opetus: älä tee treeniä kuin hyvässä henkisessä vireessä ja levänneenä. Treeni vaatii todella henkistä kanttia.Kommentoikaa ihmeessä ja kertokaa omia tuloksianne burpee-hypyissä :)
P


2 kommenttia: